LCHF Köttfärsgryta med chorizo

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad och mycket god gryta. Ca 7-9 g kolhydrater per portion. Energi kcal: 2610,30 Energi kJ: 10881,10 Proteiner: 244,73 Fiber: 29,00 Kolhydrater: 53,48 Vatten: 2331,18

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 2 chorizokorvar
  • 500 g passerade tomater
  • 2 burkar (2 x 400 g) krossade tomater
  • 2-3 dl vatten
  • 30 g smör
  • Salt
  • 1 msk soja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken grovt. Bryn löken i smöret i en gryta. Tillsätt köttfärsen och bryn ytterligare.
    2. Skiva chorizon i tunna skivor och lägg i grytan. Häll i de passerade och krossade tomaterna. Häll i vattnet.
    3. Dela paprikan i bitar och lägg i grytan. Häll i soja, salt, paprikapulver och oregano. Låt puttra i 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    myskusen 2 februari 2010

    Låter smarrigt ;o)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben