LCHF Köttfärsgryta med chorizo
En lättlagad och mycket god gryta.
Ca 7-9 g kolhydrater per portion.
Energi kcal: 2610,30
Energi kJ: 10881,10
Proteiner: 244,73
Fiber: 29,00
Kolhydrater: 53,48
Vatten: 2331,18
Ingredienser
1 kg köttfärs
2 gula lökar
1 röd paprika
2 chorizokorvar
500 g passerade tomater
2 burkar (2 x 400 g) krossade tomater
2-3 dl vatten
30 g smör
Salt
1 msk soja
1 tsk paprikapulver
1 msk torkad oregano
Instruktioner
- Skala och hacka löken grovt. Bryn löken i smöret i en gryta. Tillsätt köttfärsen och bryn ytterligare.
- Skiva chorizon i tunna skivor och lägg i grytan. Häll i de passerade och krossade tomaterna. Häll i vattnet.
- Dela paprikan i bitar och lägg i grytan. Häll i soja, salt, paprikapulver och oregano. Låt puttra i 5 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Låter smarrigt ;o)