LCHF - Pressgurka

Tid: 40 minuter

En pressgurka för oss som vill hålla nere på kolhydraterna.

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk persilja hackad
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 0,5 dl vatten
  • 2 tsk sötning t.ex. canderel
  • 1 krm vitpeppar
  • Krossad rosépeppar som garnityr och smaksättare
  • Instruktioner

    1. Skiva gurkan tunnt med hjälp av en osthyvel eller en mandolin.
    2. Lägg skivorna i en skål och strö över salt.
    3. Lägg dem under press i en stor djup tallrik t.ex. med hjälp av andra tallrikar. Efter ca 30 minuter kan du hälla av vätskan.
    4. Lägg gurkan i en glasburk och blanda i hackad persilja.
    5. Blanda ingredienserna till lagen och häll över gurkorna.
    6. Gurkan håller sig några veckor i kylen om lagen täcker gurkan.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben