LCHF - Pressgurka
Tid:
40 minuter
En pressgurka för oss som vill hålla nere på kolhydraterna.
Ingredienser
1 gurka
0,5 tsk salt
3 msk persilja hackad
2 msk ättiksprit (12%)
0,5 dl vatten
2 tsk sötning t.ex. canderel
1 krm vitpeppar
Krossad rosépeppar som garnityr och smaksättare
Instruktioner
Skiva gurkan tunnt med hjälp av en osthyvel eller en mandolin.
Lägg skivorna i en skål och strö över salt.
Lägg dem under press i en stor djup tallrik t.ex. med hjälp av andra tallrikar. Efter ca 30 minuter kan du hälla av vätskan.
Lägg gurkan i en glasburk och blanda i hackad persilja.
Blanda ingredienserna till lagen och häll över gurkorna.
Gurkan håller sig några veckor i kylen om lagen täcker gurkan.
Liknande recept
LCHF broccoli- och skinkomelett
4.2
1 h
6-8
5
LCHF - Blåbärsglass
5
4
LCHF Kex
3.8
9
LCHF - Janssons järpar
4.2
40 min
6
7
Lchf – Chili Con Carne
3.5
30 min
4
3
LCHF Ostkaka
3.3
1 h 15 min
4
12
LCHF Fläskfilé i ugn
4.8
45 min
4
6
LCHF Köttfärsgryta med chorizo
5
30 min
6-8
1
Lchf – Kesoplättar i ugn
2
40 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!