LCHF - Blåbärsglass

Serverar: 4 portioner

LCHF = Low carb high fat = lite kolhydrater, mera fett. En blå och svalkande njutning. Eller förslag på 8 andra smaker!

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 dl blåbär
  • Ev sötningsmedel, hermesetas
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor med märgen från vaniljstången, ev sötningsmedel till en fluffig smet. Vispa grädden. Blanda äggsmeten med grädden. Vänd försiktigt ner bären och portionera ut smeten i glas eller i en stor form. Rör ner några gånger under infrysningen så luft blandas ner. Tina en stund i kylskåp före servering.
    2. Förslag på andra smaker: 1/2 g saffran och skivad sötmandel. Kanel, kardemumma och nejlikor. 1 1/2 dl frukter tex hallon, jordgubbar, smultron, vinbär, melon, passionsfrukt, kärsbär ... Färsk hackad mynta och yoghurt. Avokado med en skvätt citron. En skvätt baileys eller annan likör. Några bitar After Eight eller annan grov mörk choklad. Några dl kokosflingor.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben