LCHF - Janssons järpar

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Underbara järpar med en lätt smak av ansjovis.

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • 1 gul lök
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
  • 1 kruka hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Hacka ansjovis och persilja och tillsätt den i pannan. Låt blandningen svalna en aning.
    2. Blanda färsen med grädde, salt och peppar. Häll även i den avsvalnande lök- och ansjovisblandningen och rör om.
    3. Forma färsen till avlånga järpar och stek dem i smör.
    4. Servera gärna med lchf - gräddsås, lchf - blomkålsmos och lite lchf - pressgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    bpedersen60 16 februari 2009

    till hur många pers. är det beräknat

    TiniTott 18 april 2009

    Äggen bör väl oxå användas, dom ska i färsen eller? Bara så jag är säker =)

    Miltons7a 14 maj 2009

    jättegott, jag la till lite rosmarin också tack för receptet hälsning

    Agoran 20 augusti 2009

    Barnen vägrade äta efter första tuggan och det säger ganska mycket när den äldsta (12) vägrar, det räcker med min ena hand för att räkna upp dom gångerna det hänt... Jag sätter ändå en trea för jag och gubben tyckte det var ganska gott och anjovis är ju en "vuxensmak".

    TebeSolaris 9 juni 2012

    Mycket goda järpar! Lagade hela lchf-konceptet med blomkålsmos, gräddsås och gurka (nja, gurkan kom faktiskt från burk) och det blev mycket lyckat. Tack för receptet, det kommer att användas fler gånger. Ett tips. Om man får över några järpar servera dem som frukost eller mellanmål tillsammans med rödbetssallad á la lchf. Blev väldans gott.

    evaullabritt 6 november 2014

    Riktigt bra recept. Tack. Vi åt stuvad spenat och färsk gurka som tillbehör.

    Helena 20 mars 2021

    Trevligt att hitta min gamla receptkreation från Fett Bra Mat - bättre brödlös än rådlös som jag laddade upp på bloggen på Passagen en gång i tiden. När sidan sedan kraschade och man inte lyckades få upp bloggarna igen trodde jag att alla mina recept gått förlorade. Kul att den blev bevarad här. Tack för det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben