Järpar i gräddsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Så himla goda. I såsen hade jag i en extra Milda Mat extra, detta pga att jag gillar när det är rikligt med sås.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 700 g blandfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk fransk ljus senap
  • 2 msk japansk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och riv löken. Blanda färsen med ströbröd, grädden och löken. Krydda med salt och peppar.
    2. Forma färsen till järpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca: 2 minuter på varje sida.
    3. Ta upp järparna och koka ur pannan med grädde och kalvfonden till såsen. Smaka av med senapen, sojan, salt och peppar.
    4. Servera järparna med ett gott mos, som smaksatts med persilja och saltgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    fenne 25 mars 2009

    Det var riktigt gott detta:)

    Gillsan 25 maj 2009

    Detta var väldigt gott så det kommer att göras igen. Kram Gillsan

    helen_1 23 oktober 2009

    Detta va riktigt gott.

    ca70 4 november 2009

    Detta var gott och lättlagat! En klar 4:a från oss 4...

    sannado 29 augusti 2010

    Supergott:-)

    mamarosa 1 november 2010

    Järpar i gräddsås. Vilken god köttfärsrätt med jättegod sås. Potatismos med persilja och saltgurka. Mums. Favoriträtt .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben