Så himla goda.
I såsen hade jag i en extra Milda Mat extra, detta pga att jag gillar när det är rikligt med sås.
Ingredienser
½ gul lök
700 g blandfärs
1 dl ströbröd
2 dl grädde
Salt
Peppar
Smör till stekning
Sås
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 tsk fransk ljus senap
2 msk japansk soja
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skala och riv löken. Blanda färsen med ströbröd, grädden och löken. Krydda med salt och peppar.
- Forma färsen till järpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca: 2 minuter på varje sida.
- Ta upp järparna och koka ur pannan med grädde och kalvfonden till såsen. Smaka av med senapen, sojan, salt och peppar.
- Servera järparna med ett gott mos, som smaksatts med persilja och saltgurka.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Det var riktigt gott detta:)
Detta var väldigt gott så det kommer att göras igen. Kram Gillsan
Detta va riktigt gott.
Detta var gott och lättlagat! En klar 4:a från oss 4...
Supergott:-)
Järpar i gräddsås. Vilken god köttfärsrätt med jättegod sås. Potatismos med persilja och saltgurka. Mums. Favoriträtt .