En porterstek ska tillagas långsamt i en smakrik buljong, kryddad med bland annat svarta vinbär, porter och enbär.
Ingredienser
1½ kg benfri fransyska eller innanlår
1 flaska porter, 33 cl
1 dl konc svartvinbärssaft
1 dl vatten
6 hela katrinplommon
1 dl kinesisk soja
1 tsk timjan
10 enbär, krossade
10 svartpepparkorn
1 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
1 gul lök, stor delad i klyftor
2 vitlöksklyftor, pressade
Gräddsås
3 dl vispgrädde
2 ½ -3 dl sky
2 msk vetemjöl
Soja (colorit)
Tillbehör
2 stånd broccoli
2 msk smör
1-2 tsk riven pepparrot
tacktack
Vilken drömlik porterstek!!! Såsen är himmelsk, bör helst ätas med sked! Jag sparade stekskyn och använde den som spädning till vitlöks-plommonspäckad fläskkarré. Passade jättefint ihop.Undrar hur den såsen skulle vara till oxfilé?! Funderar också på volket vin man borde välja till denna fruktiga, mustiga sås? Någon som har ett förslag?
Supergott!! Såsen var helt underbar ! Tack så mycket !