Köttbullar med gräddsås.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda köttbullar med gräddsås. Måste testas :-D

Ingredienser

  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 400 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Sås
  • Steksky
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 2 msk mjöl
  • 1 tsk soja
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla i ca 10 minuter. Skala och finhacka löken och bryn den lätt i en stekpanna med smör. Låt svalna. Blanda lök, ströbrödsblandningen, färs, ägg, fond, salt och peppar till en smidig smet.
    2. Forma små runda köttbullar med oljade händer och lägg dem på ett smörpapper.
    3. Stek köttbullarna i ca 5 minuter, i omgångar i en stekpanna med smör. Skaka pannan så att de blir runda. Ta upp köttbullarna och håll dem varma under folie.
    4. Gräddsås:
    5. Skölj ur pannan med vatten och sila ner skyn i en kastrull. Tillsätt fond, grädde, mjöl och soja. Vispa och låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
    6. Servera köttbullarna med gräddsås, kokt potatis, inlagd gurka och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Rajdon 1 december 2013

    Supergod :) Tillsatte worcestershire sås istället för salt och lite svartpeppar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben