Köttbullar med saltgurka, gräddsås och äppelströssel

Saltgurka och äpple ger våra köttbullar nya smakdimensioner.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 dl finhackad saltgurka
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Smör
  • Sås
  • 3 dl Kelda sås Creamy Classic
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 1 äpple
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken.
    2. Blanda färsen väl med lök, ägg, gräddfil, saltgurka, persilja, salt och peppar.
    3. Rulla ca 25 köttbullar. Bryn dem runt om i smör i en stor stekpanna. Fortsätt att steka på medelvärme 5 – 7 min.
    4. Värm såsen och rör ner gelén.
    5. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
    6. Servera köttbullarna med såsen, äppeltärningar och potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben