Älgfärsbullar med gräddsås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Höstiga köttbullar med viltsmak.

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk torkade trattkantareller
  • 1 tsk grönpeppar
  • 10 enbär
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk soja
  • 2 msk potatismjöl
  • Gräddsås
  • 2 dl grädde
  • Soja, några droppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa alla ingredienserna i en matberedare, forma till köttbullar och fräs i stekpanna tills de fått färg.
    2. Slå på grädden, stänk över några droppar soja och låt puttra ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Servera med kokt potatis eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    margitkallgren 25 oktober 2009

    Har provat ditt recept på älgfärsbullar- Ändrat litet men i stort sett samma. Vi tyckte det var gott. Ha det bra! Margit med make

    Cassiopeya 25 januari 2011

    Oj vilka goda köttbullar! Fick dock skippa trattkantarellerna, mina har tagit slut :( Härligt med ett recept utan ströbröd då jag inte är så förtjust i det! Gjorde mina "torra" och fryser in dem till nästa vecka. Då ska jag testa din gräddsås och kokt potatis till :D Gjorde ett gäng extra stora köttbullar som jag fyllde med krämig fetaost, hoppas de blir goda de med:p Provade faktiskt att koka köttbullarna i buljong först, blev jättefina köttbullar. Därefter stekte jag dem i ugnen. Perfekt!

    Cassiopeya 17 februari 2011

    Testade att göra såsen idag. Mums! Hittade lite torkade trattisar som jag malde och hade i såsen ;) Yummie :p

    Susarne 9 juli 2014

    Mycket goda bullar. Såsen litet simmig men det kan avhjälpas med maizena. T.o.m. Norska maken som är kritisk till svenska bullar godkände med en 10:a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben