Lammfärsbiffar med hasselbackspotatis och gräddsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Svensk husmanskost möter traditionellt grekisk, fast utan fetaosten. Eller? Ok, jag har ingen aning. Gott är det i alla fall!

Ingredienser

  • Lammfärsbiffar
  • 400 g lammfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk mjölk
  • ½ röd chili
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • Hassebackspotatis
  • 8-10 potatisar
  • 2 msk matolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • Gräddsås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.33 msk soja
  • Sky från stekning av biffarna
  • 1 msk kalvfond
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lammfärsbiffar: Blanda smör och ströbröd i en bunke, låt svälla 10 min. Hacka under tiden chili och lök fint och stek i smör till fin färg. Rör ihop (ja, det är lättast att blanda med händerna) alla ingredienser och forma till 8 biffar. Stek i smör på hög/medelvärme ca 3 min på varje sida. Spara skyn till såsen!
    2. Hassebackspotatis: Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Skala potatisen och snitta den "à la Hasselback". Pensla dem med olja och sätt in i ugnen 35-45 min. Efter halva tiden, klicka lite smör på varje potatis och salta.
    3. Gräddsås: Rör ihop alla ingredienser i en kastrull och koka ner till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
    4. Servera gärna med: Grönsallad Olivolja Balsamvinäger

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Sarand 25 november 2012

    O vilken god middag det blev, supergott! Rekommenderas.

    evamarie2 4 maj 2013

    Jættegott!! Lagade en sallad med tomat, basilika, citron, olivolja,salt,pepper som tilbehør mums!!

    dag6 20 november 2013

    Mycket goda biffar. Dett blir en klar fema.

    mumsan 12 april 2014

    Mordgott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben