Lammfärsbiffar med hasselbackspotatis och gräddsås
Svensk husmanskost möter traditionellt grekisk, fast utan fetaosten. Eller? Ok, jag har ingen aning. Gott är det i alla fall!
Ingredienser
Lammfärsbiffar
400 g lammfärs
2 msk ströbröd
2 msk mjölk
½ röd chili
1 msk hackad persilja
1 ägg
1 schalottenlök
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk svartpeppar
2 msk smör till stekning
Hassebackspotatis
8-10 potatisar
2 msk matolja
2 msk smör
1 tsk flingsalt
Gräddsås
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
0.33 msk soja
Sky från stekning av biffarna
1 msk kalvfond
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Lammfärsbiffar:
Blanda smör och ströbröd i en bunke, låt svälla 10 min. Hacka under tiden chili och lök fint och stek i smör till fin färg. Rör ihop (ja, det är lättast att blanda med händerna) alla ingredienser och forma till 8 biffar. Stek i smör på hög/medelvärme ca 3 min på varje sida. Spara skyn till såsen!
- Hassebackspotatis:
Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Skala potatisen och snitta den "à la Hasselback". Pensla dem med olja och sätt in i ugnen 35-45 min. Efter halva tiden, klicka lite smör på varje potatis och salta.
- Gräddsås:
Rör ihop alla ingredienser i en kastrull och koka ner till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera gärna med:
Grönsallad
Olivolja
Balsamvinäger
Liknande recept
Kommentarer (4)
O vilken god middag det blev, supergott! Rekommenderas.
Jættegott!! Lagade en sallad med tomat, basilika, citron, olivolja,salt,pepper som tilbehør mums!!
Mycket goda biffar. Dett blir en klar fema.
Mordgott!