Lammfärsbiffar Mascarpone

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En suverän italiensk rätt som innehåller flera av mina favoritingredienser. Lamm, vitlök, fänkål, tomater. Smaskens. Ni måste prova detta.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 2 dl mascarpone
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk smör eller olivolja
  • Grönsaksröra
  • 2 fänkålsstånd
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör
  • 1 dl mascarpone
  • 1 krm salt
  • Kokt pasta
  • Instruktioner

    Blanda färsen med mascarpone, salt, peppar och vitlök. Forma till små runda biffar. Skär fänkålen i tunna skivor. Spara de gröna vipporna. Skala och skiva vitlöken. Fräs fänkål och vitlök i smör i en stekpanna i några minuter. Häll på tomatkrosset och krydda med salt och peppar. Låt det koka under lock i ca 15 minuter. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Smaksätt mascarpone med salt. Servera biffarna med kokt pasta och grönsaksröran. Toppa med mascarpone och fänkålsvippor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mtro 20 september 2013

    Super! Barnen älskade det. Hade ingen fänkål, men det blev bra ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben