Körsbärskräm med Mascarpone

Serverar: 6 portioner

Passa på när det finns färska körsbär.

Ingredienser

  • 1 kg söta körsbär
  • 1 1/4 dl socker
  • 5 dl rött vin
  • 1/2 kanelstång
  • Saft och rivet skal av 1 citron
  • 2 msk potatismjöl
  • 250 g Mascarpone (italiensk färskost)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka bären. Ta ur kärnorna och blanda bär, socker, vin och kanel i en kastrull. Tilsätt citronskal. Koka upp och låt sjuda ca 5 min under lock.
    2. Rör ut potatismjölet med citronsaft och rör ned. Koka upp igen under omrörning. Rör Mascarpone, crème fraiche och vaniljsocker till slätt konsistens och blanda ner i krämen. Ta ur kanelstången.
    3. Skölj en glas-skål (en eller flera) med kallt vatten och häll upp krämen. Ställ i kylskåp ca 1 tim.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben