Mjuk pepparkaka med mascarpone och messmörskräm

Norrland möter Italien och kärlek uppstår. Spännande efterrätt som är ljuvlig och annorlunda.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk nejlika
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • Messmörskräm
  • 1 dl messmör
  • 2 dl mascarpone
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • Ca 3 dl hjortronsylt
  • Några frysta hjortron att garnera med
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    2. Blanda alla torra ingredienser noga. Rör försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret och grädden. Blanda till en slät smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i ca 45 min eller till provsticken är torr.
    4. Låt svalna på galler.
    5. Medans kakan svalnar vispa ihop messmörskrämen.
    6. Skär kakan i två bottnar. Bred på messmörskrämen på första och bred på hjortronsylten. Lägg på den andra botten och bred på resten av messmörskrämen över hela kakan. Granera med mer sylt eller hjotron

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben