Mjuk Pepparkaka med lingonsylt

Serverar: 10 portioner

Enkel och jättegod Mjukpepparkaka. Med eller utan lingonsylt.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 tsk malda nejlikor
  • 2 1/2 tsk ingefära
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl lingon sylt
  • 1/2 dl mjölk eller 1 1/2 dl gräddfil/mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en 1 1/2 liters form.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddorna. Blanda ner det i äggen, blanda i smöret och mjölken och lingonsylten.
    3. Häll smeten i formen och grädda i ca 45-60 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kir1 11 december 2010

    En mycket god och saftig mjuk pepparkaka!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben