Gafflade pepparkakor

Serverar: 30-35 portioner

Kryddiga, lättbakade pepparkakor som garneras med mandel.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk malda nejlikor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • Garnering
  • 15 skållade mandlar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175°
    2. Rör smör, socker och sirap poröst. Tillsätt crème fraiche, kryddor och mjöl blandat med bikarbonat.
    3. Arbeta ihop allt till en deg och rulla bitar av den till kulor. Lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper.
    4. Tryck till kakorna med en gaffel och tryck ner en halverad mandel. Grädda i 18–20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    birlar61 15 november 2008

    Hej Idag bakade jag oc´h min dotter dessa kakor och de blev sååå fina och goda. Enkla var de också

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben