Gafflade pepparkakor

Serverar: 60 portioner

Om man älskar pepparkakor och att baka, men inte allt kavlandet är detta receptet något för dig. Jag själv skal absolut prova det.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 2 msk Dansukker Ljus Sirap
  • 2 msk gräddfil
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • Garnering
  • ca 60 skållade, skalade mandlar
  • Instruktioner

    1. Mycket lättbakade pepparkakor. Degen skall inte vila. Skall inte kavlas eller skäras.
    2. 1. Sätt ugnen på 175°.
    3. 2. Rör matfett, socker och sirap smidigt. Rör i gräddfil och kryddor.
    4. 3. Blanda mjöl och bikarbonat och blanda även i detta. Arbeta samman till en deg.
    5. 4. Rulla kulor, ca 2 cm i diameter, och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck till varje kula med en gaffel. Lägg en mandel på varje kaka.
    6. 5. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen i ca 18 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Sockerbetan 30 november 2008

    Kakorna blev jättefin.,spröda och goda. Men jag tror att ugnstiden har blivit fel??? Jag gräddade mina i 9 min och de blev kanon. Receptet är enkelt och går snabbt. Väl värt att prova.

    lindakh 10 november 2009

    Kjempe gode. En 5`a. Det skal väre enkelt og bake

    guardianlinda 11 december 2009

    Bakade dessa kakor till 2:a advent.....De var så smidiga att göra och mkt goda....Alla som smakat dem vill ha receptet.....Kommer att bakas många ggr hos oss....tack för ett kanonrecept och givetvis blir det en 5.a, önskar det fanns högre betyg att ge/Kramar Linda

    gds877 19 juli 2011

    Dessa var jättegoda, en klar favorit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben