Moster Anna-Stinas pepparkakor

Serverar: 100 portioner

Dessa pepparkakor är jättegoda och jag bakar dem varje sommar, det räcker med en så´n här kaka till kaffet. De kan göras stora eller små, beror på vilket man föredrar.

Ingredienser

  • 2 kkp socker
  • 2 kkp sirap
  • 2 ägg
  • 1 kkp smör
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nejlikor
  • 1 tsk ingefära
  • Mjöl till en lagom deg (man får pytsa i efterhand tills den känns bra
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna. Låt ligga svalt en stund, allt från 1 timma till 1 dygn. Kavla ut degen ganska tunt. Ta ut rundlar med ett glas, ett mått eller vad du finner lämpligt. Lägg på bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. MUMS!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    dystraior 15 juni 2008

    Har en fråga bara. Är det smält smör eller är det hårt smör? För jag är verkligen sugen på att baka de här

    drNina 12 december 2010

    Hmm...mjöl till en "lagom" deg? Kan du beskriva det närmre?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben