Engelska pepparkakor

Serverar: 100 portioner

Receptet kommer från mormor från början som gav det till mamma och nu har jag fått det, om de bakas ut ordentligt blir de riktigt spröda och goda runt jul.

Ingredienser

  • 3 dl sirap
  • 400 g socker
  • 350 g smör
  • 3 dl grädde
  • 1,2 kg vetemjöl (börja med 1 kg)
  • 1 msk bikarbonat
  • 2 stora teskedar mald kanel
  • 2 stora teskedar mald nejlika
  • 2 stora teskedar mald ingefära
  • Instruktioner

    1. Sirapen röres kall tillsammans med sockret, kryddorna och smöret i ca 10 minuter, kan gå snabbare i en assistent. Sedan hälls grädden i tillsammans med mjölet och bikarbonaten.
    2. Låt degen stå kallt i minst ett dygn, den blir bättre om den kan stå två dagar.
    3. Baka ut degen och tryck ut de formar du vill ha och grädda på 200 grader i 5-8 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    splix 19 december 2009

    Jättegoda pepparkakor! Verkligen helt perfekta men väldigt stor sats. Vi bakade halva natten och det blev säkert 250st, minst! Nu har vi i och för sig pepparkakor till alla vi känner... ;o)

    Relaterade Artiklar

    Ingefära
    "Ät ingefära och du kommer att älska och bli älskad som när du var en...

    Alla hjärtans dag
    14:e februari är det dags för alla hjärtans dag. Alla hjärtans dag,...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben