Engelska pepparkakor/ingefärskakor

Serverar: 40 portioner

Tid: 30 minuter

Akta dej!!! Dom är försvinnande goda... ;)

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl grädde
  • 1½ dl sirap
  • 1 flaska cedro/citronolja
  • 1 l (600g) vetemjöl
  • 1½ msk bikarbonat
  • 1½ - 2 tsk ingefära
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt grädde, sirap och citronolja. Blanda mjöl, bikarbonat och ingefära. Rör ner i smeten. Låt degen vila svalt. Rulla till längder och grädda i 200 grader till de flutit ut och blivit bruna. Skäres varma i sneda bitar. OBS! Man måste grädda ett prov. Om degen är för lös flyter de ut för mycket och blir mjuksega. Rätt grad av knaprighet är tricket med dessa kakor. Lite knepigt, men man lär sig.
    2. Den här lilla kakan är nästan som en godisbit. Den passar perfekt om man är sugen på något litet sött till kaffet, och saknar karaktär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ingefära
    "Ät ingefära och du kommer att älska och bli älskad som när du var en...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben