Jordgubbspaj med mascarpone
En ovanligt lättbakad paj som har det där lilla extra. Ett frasigt havrepajskal med en kräm som man rör ihop på ett kick och så massor av solvarma jordgubbar. Pajskalet kan gräddas i förväg, men lägg inte i krämen förrän vid serveringen. Litet hackad mynta ger fin smakbrytning, men du kan också ta citronmeliss.
Ingredienser
Pajdeg
125 g smör eller margarin
½ dl farin
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning
1 ask mascarponeost, ca 250 g
1½ dl Kesella Gourmet
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½-1 l jordgubbar
1 msk hackad färsk mynta eller citronmeliss
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Hacka ihop matfett, socker, havregryn och mjöl för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Platta till och tryck upp degen på kanterna. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 12-15 minuter.
- Rör ihop mascarpone, Kesella, florsocker och vaniljsocker. Dela jordgubbarna i kvartar och bred ut krämen i botten på pajskalet. Lägg jordgubbarna ovanpå och strö över litet mynta eller citronmeliss.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Gud så gott! Hade vaniljkesella hemma, så det fick bli den i - mums! (Därför är krämen något gul på bilden...) Så här på eftersäsong, så snålade jag med jordgubbarna: 12 st.
Den gör succé! Har bjudit på denna paj i olika sammanhang i sommar och alla älskar den, vuxna och barn!
den smaka som paj