Jordgubbspaj med mascarpone

Serverar: 1 portioner

En ovanligt lättbakad paj som har det där lilla extra. Ett frasigt havrepajskal med en kräm som man rör ihop på ett kick och så massor av solvarma jordgubbar. Pajskalet kan gräddas i förväg, men lägg inte i krämen förrän vid serveringen. Litet hackad mynta ger fin smakbrytning, men du kan också ta citronmeliss.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör eller margarin
  • ½ dl farin
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 ask mascarponeost, ca 250 g
  • 1½ dl Kesella Gourmet
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½-1 l jordgubbar
  • 1 msk hackad färsk mynta eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Hacka ihop matfett, socker, havregryn och mjöl för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Platta till och tryck upp degen på kanterna. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 12-15 minuter.
    3. Rör ihop mascarpone, Kesella, florsocker och vaniljsocker. Dela jordgubbarna i kvartar och bred ut krämen i botten på pajskalet. Lägg jordgubbarna ovanpå och strö över litet mynta eller citronmeliss.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (3)

    PinkLadie 27 augusti 2008

    Gud så gott! Hade vaniljkesella hemma, så det fick bli den i - mums! (Därför är krämen något gul på bilden...) Så här på eftersäsong, så snålade jag med jordgubbarna: 12 st.

    mallanmal 28 juli 2009

    Den gör succé! Har bjudit på denna paj i olika sammanhang i sommar och alla älskar den, vuxna och barn!

    pruttis 30 juni 2018

    den smaka som paj

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben