Jättegott för alla paj- och jordgubbsälskare
Ingredienser
Mördegsbotten
50 g socker
100 g smör, kallt
150 g vetemjöl
1 st ägg
Fyllning
3 st äggulor
2 dl crème fraiche
3 msk strösocker
250 g jordgubbar (eller hallon eller andra bär)
1 tsk florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mördegsbotten: Mixa alla mördegsingredienser utom ägget i en matberedare i cirka 10 sekunder, tills degen är storgrynig.
- Slå i ägget och mixa ihop.
- Kavla ut degen och lägg den i en pajform, låt den gå upp lite över kanten. Nagga väl, plasta in och frys i 30 minuter.
- Ta ut pajskalet och grädda det i ugnen i cirka 10 minuter.
- Fyllning: Vispa ihop äggulorna, tillsätt crème fraiche och socker och vispa ihop till en jämt smet. Häll smeten i pajskalet och täck med jordgubbar.
- Sätt in pajen på mittfalsen i ugnen och grädda i 190 grader i cirka 15 minuter, tills fyllningen stelnat lite.
- Pudra över florsocker och låt svalna.
Liknande recept
Kommentarer (9)
Relaterade Artiklar
Jordgubbspaj med kanel och citron
Kanel och citron smaksätter jordgubbarna till den här läckra pajen. Jo...
väldigt god paj! den fick gott betyg på vår midsommarfest igår :-) hade lite extra jordgubbar att servera till. Det enda som jag tänker ändra på, är att ha lite extra socker i pajbottnen. Sen får man ju ta florsockret PRECIS innan servering, inte innan man sätter in den i kylen. Jordgubbarna blir ju vattniga då. Lägger in en bild om det är okej? :-)
har gjort exakt denna paj i flera år, det finns ingen som slår den.. ett tips är att servara den ljummen med vaniljglass till. mums!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja denna paj är verkligen SMASKIG!! Ska prova den med blåbär i!! Bjöd på denna paj, den var en som tyckte den var så god, han var övertygad om att jag köpt den på konditori :-D
Jätte gott! :)
Tack för receptet, den var smarrig och dessutom fin att titta på.
Ska absolut testas! :)
Jätte god
Riktigt god paj!Har gjort den 2 gånger på samma vecka:)
Kan man använda frysta jordgubbar?