Jordgubbspaj

Serverar: 6-12 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

Smaskig paj med krämig fyllning och krispigt skal.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 3-4 dl jordgubbar
  • 1 dl socker
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 tsk gelatinpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • Pajskal
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g margarin
  • Instruktioner

    1. Mosa bären och tillsätt sockret(Tina bären först ifall djupfrysta används). Rör i crème fraiche och gelatinpulver. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner det i bärblandningen. Ställ in i kylskåpet.
    2. Sätt ugnen på 175 grader (155 grader vid varmluftsugn).
    3. Blanda torringredienserna till pajskalet och smält margarinet. Häll margarinet över mjölblandningen och rör snabbt ihop degen. Tryck ut i en rund pajform(ca 24 cm i diameter) och låt kanten bli en aning tjockare än botten.
    4. Häll bärfyllningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna så att fyllningen stelnar och sedan är pajen färdig att avnjutas!
    5. Tips! Baka gärna dagen innan servering så kan fyllningen stelna under natten.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (1)

    Gabbe85 18 maj 2012

    Underbart recept ska genast sätta tjejen i arbete.

    Relaterade Artiklar

    Jordgubbspaj med kanel och citron
    Kanel och citron smaksätter jordgubbarna till den här läckra pajen. Jo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben