Jordgubbspaj med citronkräm

Serverar: 8 portioner

drömpaj med tanke på arbetsinsatsen

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 burk (250g) kesella gourmet, vid magrare ta keso
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl florsocker
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 l ( ca 500g ) jordgubbar
  • garnering
  • Citronmeliss
  • florsocker
  • UGN 225 grader
  • Instruktioner

    1. Hacka mjöl, matfett och socker i matbredare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg folieremsa runt degkanten så den inte glider ner under gräddningen. grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 min. Låt svalna.
    2. Gör fyllningen: Rör samman kesella, créme fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm. Snoppa och halvera jordgubbarna. Fyll pajskalet med kräm och jordgubbar.
    3. Garnera pajen med citronmeliss och sikta över florsocker

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (1)

    Superanonymous 17 juli 2014

    Sämsta receptet jag har varit med om... dåligt förklarat dessutom. Med de mängderna ingredienser så blir själva pajdegen 1/4 av hela pajen, otroligt mycket kräm och jordgubbar till den pyttelilla degklumpen man får. Slöseri med tid och jordgubbar på denna receptet! Finn ett annat folkens, finns bra recept gäller bara att finna de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben