Jordgubbspaj till Johanna

Serverar: 1 portioner

Ännu en jordgubbspaj.

Ingredienser

  • 10 st digestivekex
  • 2 msk socker
  • 75 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • Fyllning
  • 2 påsar marzánkräm
  • 4 dl mjölk
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen fint och blanda dem med socker. Tillsätt matfettet. Arbeta samman till en deg. Häll blandningen i en pajform. Tryck ut degen i botten och runt kanten. Ställ formen kallt en stund.
    2. Vispa marzánpulvret med mjölk enligt förpackningens anvisningar. Vispa grädden. Rör ner den i krämen. Fyll det kalla pajskalet med krämen. Rensa och halvera jordgubbarna. Lägg dem i krämen. Strö över lite citronmeliss.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (1)

    Claristar 1 maj 2010

    Denna pajen gjorde jag idag när vi hade gäster. Tyvärr tyckte inte vi att det var någon höjdare. Bottnen smakade för mycket smör och fyllningen blev för mastig. Detta är ingen paj vi kommer att göra igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben