Johannas choklad och nötsnitt

Serverar: 40 portioner

Tid: 25 minuter

Dessa kakor bjöd en arbetskamrat på, otroligt goda eller rättare sagt försvinnande goda...Återkommer ständigt i frysen, men stannar dock inte så länge

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 200 g mörk choklad
  • 250 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandel och chokladen grovt och blanda samman. Hacka snabbt samman mattfett, sockre, vaniljsocker och vetemjöl till en deg. Tillsätt mandel och chokladhacket men spara ca 1½ dl till garnering. Arbeta in hacket väl i degen. Platta ut degen jämn i en form med bakplåtspapper ca 30x40 cm. Strö över mandel och choklad hacket som du sparade. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 min. Ta ut kakan och skär upp i 4x5 cm rutor medan de fortfarande är varma. Dela rutorna på diagonalen till trekantiga bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    joop 18 juli 2009

    Supergoda kakor! Man vill gärna äta fler....hela tiden!!))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben