Banan-choklad cupcakes med mascarpone

Serverar: 10 portioner

Tid: 25 minuter

Delikat! Inte så präktigt sött, men ändå mycket uppskattade av barnen.

Ingredienser

  • Muffins
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2-3 mogna bananer
  • Frosting
  • 125 g mascarpone ost (½ burk)
  • ½ dl florsocker
  • 1½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Smält smöret. Blanda mjöl, kakao, vanilj, bakpulver och salt i en liten plastpåse och skaka om. Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner smör, mosade bananer och mjölblandning. Fördela smeten i 10 stora muffinsformar - se bild. Grädda mitt i ugnen 200º ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
    2. Frosting: Vispa ihop mascarpone, florsocker och grädde till fast konsistens, ca 2 minuter med elvisp. Vispa inte för länge, kan bli grynig då! Spritsa ut på de kalla kakorna, strö ev på lite strössel vid serveringen. Förvara i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PinkLadie 11 augusti 2008

    Har ni aldrig provat mascarpone - gör det! Hästlängder bättre/godare än philadelphia... Påminner lite om glass i smaken - var väl därför min kräsna dotter åt med god aptit ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben