Mango mascarpone cupcake

Ännu en av Bakpassion´s underbara skapelser.

Ingredienser

  • Cupcake
  • 115 g smör, rumstemperatur
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 dl mjölk
  • 3,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 konservburk mango, hackad i bitar (ingen vätska)
  • Frosting
  • 1 paket mascarpone (250 g)
  • 3 dl grädde
  • 1 burk mango pureé (för spädbarn 4 mån.)
  • 2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål, lägg åt sidan.
    2. Vispa smöret slät i 2 minuter, tillsätt socker och vispa fluffigt (ca 3 minuter). Ha i ägget och äggulan och vispa i ca 45 sek. Tillsätt därefter hälften av mjölblandnigen, mjölken och sedan det resterade utav mjölbladingen. Blanda försiktigt i mango bitarna med en sked.
    3. Fyll formara nästan hela vägen upp och grädda i ugnen i 15-18 minuter (prov stick med en tandpetare som ska komma ut torr) Har du i cupcaken för länge kan den bli torr. Låt svalna.
    4. frosting Vispa ihop mascarpone och grädde. Tillsätt därefter florsocker, vispa till en mjuk men ändå fast konsistens. Tillsätt då mango pureén och vispa till en fast konsisten (inte för länge!). Spritsa eller bre över cupcaken! Ha över valfri dekor!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mimli89 6 september 2012

    Låter supergott!! Ska nog försöka baka dessa till systerdotters kalas i helgen :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben