Gryta med fläskkött och mango chutney

Serverar: 4 portioner

Chutney är en inläggning av starkt kryddad och sötad frukt, exempelvis mango eller äpplen som med förkärlek används i såväl det engelska som det orientaliska köet - en idealisk krydda i en god gryta.

Ingredienser

  • 500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 gula lökar eller 1 purjolök
  • 2 dl vatten
  • 1 grön paprika
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl tunn grädde
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet, skär det i bitar och bryn det i lite matfett i en stekgryta. Salta och peppra.
    2. Skala och hacka löken grovt eller strimla purjolöken. Fräs löken i matfett i en stekpanna men låt den inte få för mycket färg. Lägg löken i grytan.
    3. Späd med vatten, låt grytan koka upp och sedan eftersteka på svag värme under lock, ca 10 minuter.
    4. Skölj och dela paprikan, ta bort kärnorna och strimla den. Rör ner paprika, tomatpuré och chutney i grytan. Rör om väl och låt grytan eftersteka ytterligare ca 10 minuter eller tills köttet är mört.
    5. Rör ut vetemjölet med lite vatten, tillsätt redningen och rör om väl. Låt grytan sjuda ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt grädden och smaksätt ev med mera kryddor. Servera direkt ur grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    EllinorFalck 15 november 2008

    Den var supergod, fast jag avstod från paprikan. Jag serverade med ris och det var ok men potatis är nog bättre.

    evaldo 6 mars 2009

    Hej. Jag har provat ditt recept på "Gryta med fläskkött och mango chutney", och fann att den var jätteod. Vi älskar mango chutney i våran familj, så den kommer på menyn flera gånger. La in en bild också, hoppas du inte har något emot det? Mvh evaldo

    koljan 19 december 2009

    Mycket gott och enkelt! Familjen skrapade faten.

    malinamalla 11 januari 2010

    Nu står grytan på spisen och ska snart intas. Tyckte att den var lite vek i smaken när jag smakade av (tror att det kan bero på chutneyn vi hittade) så vi drog i lite mer chutney. I övrigt så använde jag maizena-redning istället för att göra en redning. Fungerade utmärkt! Laddar upp en bild på hur min såg ut.

    santafe1 14 mars 2010

    Jättegod gryta.Kommer att lagas fler gånger.5 poäng från mig.

    kekke46 24 maj 2011

    Hej! Otrolig god gryta med mycke smak, den åker till mina favoritrecept. Kommer att göra den flera gånger. Höga poäng tack för receptet

    sikaal 21 november 2011

    En god gryta! Jag modifierade den lite då jag inte hade paprika hemma. Paprikapulver och lite brynta chaminjoner åkte i istället. Mycket gott! Lena

    marlil0204 12 januari 2012

    En jättegod gryta som är enkel att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben