Revbensspjäll med mango chutney

Spjällen penslas generöst med en sås gjord på bland annat mango chutney, senapspulver och ingefära.

Ingredienser

  • 1 ½ kg revbensspjäll
  • Ca 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Smör eller olja till stekning
  • 1 citron
  • 1 dl mango chutney
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk senapspulver
  • 1 msk malen ingefära
  • Ev 1 msk mald spiskummin
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra spjällen generöst och bryn dem runt om i en stek- eller grillpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form.
    2. Sätt ugnen på 175ºC. Pressa citronen och blanda den med resten av ingredienserna.
    3. Pensla spjällen med såsen. Stek i ca 1 ½ timme mitt i ugnen. Ta ut och pensla spjällen några gånger under stekningen för extra smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Garposkennel 18 februari 2011

    Mycket gott,min favorit bland alla recept på revbensspjäll.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben