Neapolitan cupcakes med jordgubbs mascarpone frosting

Härligt goo och mjuk cupcake med en frosting som knäcker de flesta! Frostingen smakade som hemmagjord jordgubbsglass påpekade flera, o vem älskar inte det? Till cupcaken så gör man en vaniljsmet och en chokladsmet, smeten är ganska tjock och det är för att de inte ska blandas i formen. Så man fyller alltså bara ena sidan med chokladsmeten och andra med vaniljsmeten o så in i ugnen, frostingen är super enkel, alla ingredienser vispas bara ihop. Allt som allt är cupcaken inte 'tung i smaken' vilket gör att man sträcker sig efter en till...o kanske ännu en till!

Ingredienser

  • Vaniljsmet
  • 120 g osaltat smör, rumstemperatur
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1,2 dl mjölk
  • Chokladsmet
  • 120 g osaltat smör, rumstemperatur
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1,2 dl mjölk
  • 1 dl kakao
  • Frosting
  • 250 g mascarponeost
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 dl jordgubbssylt (ha i mer ifall så önskas)
  • Instruktioner

    1. Vaniljsmet: Sätt ugnen 180 grader Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en skål. Lägg åt sidan. Vispa socker och smör fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget, och sist vaniljet Blanda i hälften utav mjölblandningen och sen mjölken och därefter resten utav mjölblandningen.
    2. Chokladsmet: Gör allt precis likadant som vaniljsmeten, tillsätt bara kakaon i mjölblandningen. Häll en stor sked utav smeten sida vid sida i formen. In i ugnen i 20 min. Låt svalna.
    3. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser till en tjock konsisten. Vispa inte för länge, då blir det grynigt. Spritsa eller täck (med en spatel eller kniv) över frostingen på den svala cupcaken

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maripoosa 6 augusti 2008

    Vad snyggt med varsin halva med choklad/vanilj. Måste prova de här! Ger betyg sen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben