Caramel apple cupcake med caramel cream cheese frosting

Det kan bli hur festligt som helst!

Ingredienser

  • 2 dl brunt socker
  • 1 dl olja
  • 6 msk mjölk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vanilj extrakt
  • 2 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 äpplen (gula funkar bäst), hackade i bitar
  • Frosting
  • 3 dl grädde
  • 1 paket philadelphia ost, rumstemperatur
  • 6 msk smör, osaltat, rumstemperatur
  • 3 dl florsocker (mer ifall så önskas)
  • Kola sås (mängd efter egen önskan)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Sila ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål, lägg åt sidan. Vispa ihop socker, olja, kanel, mjölk och vanilj. Ha i ett ägg i taget och vispa i ca 1 min innan nästa tillsätts. Tillsätt därefter mjölblandningen, vispa tílls allt blandats och rör sist i äppelbitarna.
    3. Fyll formarna till 3/4 och grädda i ca 20 min, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr. Låt svalna.
    4. Frosting: Vispa upp grädden (mjuk men ändå fast) och ställ i kylen. Vispa ihop philadelphia och smör, tillsätt sedan florsocker och vispa slät. Ha i grädden och kolasåsen och rör ihop allt. Spritsa eller bre över cupcaken!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 28 november 2013

    Vad menar du med brunt socker? Finns ju flera olika sorters socker som är brunt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben