Pumpkin cupcake med cream cheese frosting

Serverar: 24 portioner

Min favoritkaka!

Ingredienser

  • Cupcake (ca 24 st)
  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2,5 tsk pepparkakskrydda
  • 1 dl brunt socker (farin)
  • 3,5 dl socker
  • 230 g smör, smält och svalnat
  • 4 stora ägg
  • 4,5 dl pumpa puré
  • 0,5 dl olja
  • 100 g mörkt choklad, hackad i små bitar/tärningar eller choklad pluppar vilket jag använde
  • Frosting (för ca 24 cupcakes)
  • 2 paket philadelphia (400g)
  • 120 g smör, mjukt
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 - 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Cupcake Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt ock pepparkaks krydda i en skål, lägg åt sidan.
    2. . Vispa ägg, socker och smör fluffigt (ca 3 min). Tillsätt mjölblandningen och vispa till en slät smet. Tillsätt pumpapurén och oljan. Rör slutligen i chokladen med en sked. Fördela smeten i formarna och grädda i ca 25 minuter; tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr. Låt svalna.
    3. Frosting Vispa philadelphia och smör slät. Tillsätt flor- och vaniljsockret samt kanelen. Vispa samman allt. Spritsa eller bre över cupcaken. Ha över valfri dekoration (jag hade över lite hyvlade choklad).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben