Cupcakes med creme cheese frosting

Serverar: 12-16 portioner

Tid: 30 minuter

Saftiga cupcakes med smarrig frosting efter ett recept av Leila Lindholm.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • ev skal och saft av 1 citron
  • Frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 100 g philadelphiaost
  • några droppar valfri karamellfärg
  • strössel eller nonstop till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda äggsmet, smör och mjölk. Vänd försiktigt ner mjöl, bakpulver och salt. Blanda ev i citronskal och saft. Kan uteslutas eller ersättas av andra smaker. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
    2. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost mjukt och krämigt. Tllsätt karamellfärg eller behåll den vit. Dela upp frostingen och färga den i olika färger om ni vill. Bred frostingen på cukcakesen och garnera med strössel eller nonstop.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben