Hallon cupcakes med rosa frosting

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Verkligen goda! Med pösig frosting - utan ost!

Ingredienser

  • Muffins
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1½ dl filmjölk
  • 2 dl hallon
  • Frosting
  • 2 msk smör
  • 4 dl florsocker (ev. siktat)
  • 2 msk fingervarm kaffegrädde
  • Hushållsfärg (röd)
  • Ev. strössel
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en liten plastpåse och skaka runt. Rör ner det i smeten växelvis med filen. Blanda lite av mjölet med hallonen så de inte sjunker till botten och rör ner dem i smeten. Fyll muffinsformar till 3/4. Grädda i 175º 20-25 minuter.
    2. Gör under tiden frostingen: Rör smöret mjukt och arbeta in hälften av florsockret. Tillsätt grädden blandad med hushållsfärgen. Rör i resten av florsockret.
    3. När muffinsen svalnat spritsar du på frostingen och avslutar ev. med lite strössel Förvara eventuella resterande kakor i kylen...

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lazybird 6 februari 2010

    Hej! Provade detta receptet igår och det blev jätte lyckat:) Goda och enkla Det blir en 4:a från mej

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben