Vaniljcupcakes med hallonfyllning och rosa frosting

Serverar: 12 portioner

Jag funderade länge innan jag bestämde mig för vilka cupcakes jag skulle baka och inspirera er med först. Jag fastnade till slut för mina tre favoriter: vanilj, hallon och rosa. Exakt så här vill jag ha min cupcake.

Ingredienser

  • Cupcakessmet
  • 100 g smör
  • 2 stycken ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Hallonfyllning
  • 200 gram hallon
  • 4 tsk marsanpulver
  • Rosa frosting
  • 60 gram smör
  • 100 gram philadelphiaost
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 5 dl florsocker
  • Några droppar röd karamellfärg
  • Instruktioner

    Cupcakes: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i muffinssmeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smeten till hälften. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills dina muffins är är gyllenbruna och "torra" inuti. Fyllning: Tina hallonen om det är frusna och mosa dem med en gaffel innan du blandar dem med marsanpulvret. Gräv ett hål i dina cupcakes och fyll med hallonröran. Täck för hålet i cupcaken igen. Frosting: Låt smöret bli rumsvarmt. Blanda alla ingredienser i en skål och vispa ordentligt till frostingen blir len och slät. Fyll en sprits eller dekorera med en spatel. Dekorera sedan på valfritt sätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben