Vad vore ett prinsesskalas utan en riktig prinsesstårta. Och som kronan på verket...en söt liten skapelse i marsipan.
Ingredienser
Tårtbotten
4 ägg
2 dl Dansukker strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker vaniljsocker
Vaniljkräm
2 dl mjölk
2 äggulor
1/2 dl Dansukker vit baksirap
1 msk potatismjöl
1 msk Dansukker vaniljsocker
4½ dl vispgrädde
Jordgubbssylt
Garnering
500 g mandelmassa
3 dl Dansukker flor med jordgubbssmak
1/2 dl Dansukker vit baksirap
Marsipankrona
50 g grön marsipan
Mycket bra recept. Jag gjorde dock ingen egen vaniljkräm utan gjorde 3 dl marsankräm från pulver och blandade med grädden. Det gick bra det med! =o)