Läckra, söta små godbitar!
De är glutenfria om man hoppar över garneringen.
Ingredienser
3 äggvitor
1 dl strösocker
Röd karamellfärg
Ev. garnering
Jordgubbskulor
Instruktioner
- Häll äggvitorna i en torr och fettfri skål. Tillsätt ca 1/3 av sockret. Vispa till ett hårt fast skum. Vänd försiktigt i resten av sockret, fortsätt vispa tills smeten är fast och glansig.
- Droppa i röd karamellfärg tills smeten fått en härligt rosa färg.
- Spritsa ut smeten på bakpappersklädd plåt.
Dekorera gärna med jordgubbskulor om kakorna inte behöver vara glutenfria.
- Grädda marängerna i 100 grader i mitten av ugnen minst 2 timmar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej! Jag var inne här och letade efter recept till maränger och fastnade för ditt, så idag blev det maränbak här hemma! Väldigt roliga och lättlagade. Jag hade bara lite svårt för att avgöra när dom var färdiga!