Serverar: 12 portioner
Tid: 1 timme 10 minuter
Bra att ha ett recept på maränger, när man får äggvitor över vid annan matlagning. Enkelt och gott!
Sätt ugnen på 150 ° ( sänk till 100 ° direkt när du har satt in plåten) Vispa äggvitorna tillsammans med ättikan och saltet, helst i assistent. Når du fått upp skummet rejält häller du långsamt i sockret medan du vispar. Droppa i några droppar röd karamellfärg om du vill ha marängerna rosa i färgen. Äggvitan ska vara så fast att du kan vända skålen upp och ner. Klicka upp smeten på en plåt täckt av smörpapper. Spritsa om du vill ha snygga maränger. Marängerna ska vara lätta och släppa bakplåtspapperet när de är klara. Det tar 1-2 timmar beroende på storlek. Lägg marängerna i en lufttät kakburkburk, annars blir de mjuka och sega.
Festa ut julen!
Fortfarande råder mörka morgnar då det kan kännas svårt att stiga u...
Kreativ återanvändning
Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...
Hej En av mina söner bakade i dag till sönernas belåtenhet!
Hej "Erba" Har idag bakat dessa maränger. Det blev 2 hela plåtar och 60 st små maränger Satte båda plåtarna i ugnen på samma gång och gräddade dem i 2 tim 15 min De blev jättefina och helt torra. Tack så mycket för receptet! / Jeanette Satte in bild också. :-)
Det blev fina maränger. En plåt som fick stå i 100º ugnsvärme i 2,5 timme samt stå i ugnen medans den svalnade.
Första gången jag lyckades med maränger, det säger väl allt :-) Jätte lätt och de vart goda som bara den!
Så fina blev de!!!! Har aldrig lyckats med maränger förut men de här blev perfekta. Tack så mycket för detta recept!
Jättegoda maränger!!.....men när jag spritsa ut dem blev de alldeles platta, vad har jag gjort för fel? Tyckte att jag vispa jättelänge och det gick att vända på bunken utan att det föll i ansiktet :-). Ungefär hur länge skall man vispa??? Skall man hälla i sockret först när det går att vända den upp och ner utan att det faller ut precis i slutet?
Bästa receptet jag stött på faktiskt...Skillnaden med detta är att man först vispar äggvitan,saltet och ättikan(eller ctronsaft) en stund innan man sedan distar över sockret..Jag har varmluftsugn så jag trog ner tempen till 60-75 grader . Detta blir mitt standard recept i framtiden !
Jättebra recept!!!!! Fast för mig blev det typ 60 stycken......
Det fina är ju att man kan göra dem i olika storlekar.
Jag vispade och vispade och vispade................................ men det gick inte att vända på bunken. Jag hällde "smeten" i formar, de smakar säkert gott ändå.
Tack för det bästa marängreceptet jag någonsin testat.
Absolut bästa marängreceptet! Ett tips om man inte får smeten tjock; Se till att ha ordentligt rengjorda redskap, minsta lilla fett i så går det inte!
toppen toppen recept! Ska göra det för 3:e gången nu! Barnen älskar dom o fina blir de!!!!! Tack!!!
blev jättegoda, helt perfekta!
Bra att du gillade dem!
Jättelätt recept och superfina maränger.Tack!!
Finfina maränger! Använder alltid ditt recept, med eller utan karamellfärg! Supergoda!
Vad roligt att du gillar receptet!
Toppenbra maränger. Jag gjorde många små istället för stora. De bästa maränger jag gjort. Barnen tyckte att det var så fint när de var rosa. Riktiga prinsessmaränger. En 5 i betyg.
Bästa marängrecept !! Gör det ofta när jag blir godissugen Wioa
Jag fick äggvitor över och kom på att jag kunde baka maränger, men jag hade inget recept. Jag gick in på matklubben och kollade marängrecepten där och fastnade för ditt recept. Marängerna blev jättegoda, de gick åt som smör i solsken. Dessa kommer jag att baka fler gånger.
kan man legga ost i smeten?? :P
Det vet jag tyvärr inte. Jag har inte provat.
Jättegott och enkelt, bra mycket godare än de maränger man kan köpa... Gillar när dom är hårda på utsidan och lite sega i mitten. Mums!
Jättegoda maränger, dom godaste vi nånsin ätit så det blir såklart högsta betyg på dessa. Jag hade i lite hallonarom också och det blev jättegott. Tack för ett toppenrecept! :-)
Jag har bakat dessa goda maränger igen och denna gången testade jag att ringla i lite O´hoj chokladsås. Testa gärna det blir gott, men rör inte om i smeten då blir dom inte melerade.
Tack för tipset!
Dom var ju super lätta :) samt att dom blev jätte goda =)
Javisst är det! Barbro Erba