Browniemuffins med maräng

Serverar: 14-16 portioner

Tid: 30 minuter

Blev riktigt gott!

Ingredienser

  • Brownies
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • Maräng
  • 1 äggvita
  • Knappt ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält 125 gram av blockchokladen i vattenbad (spara resten till små bitar att lägga på muffinsarna innan de åker in i ugnen)
    3. Rör socker och rumstempererat smör poröst Vänd sedan ner ett ägg i taget
    4. Häll sedan ner den smälta chokladen och mjölet i bunken och rör om
    5. Fyll en fjärdedel av muffinsformen med smeten och lägg en bit choklad på
    6. Låt dem stå inne i ugnen tills dom nästan är klara, ta ut plåten och klicka ut marängen på toppen.
    7. Sätt in plåten igen men ändra ugnen till grillfunktionen med luckan öppen och sänk till 125 grader.
    8. Maräng: Vispa äggvitan hårt, häll sedan ner sockret och vispa lite mer, när den är klar så vänd ner vaniljsockret.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (1)

    emaxen 2 november 2010

    Hej,jag tackar för ett lyckat recept som du har bidraget med. Jag har nu bakat dessa brownies så jag ger dig 5 stjärnor. Jag tackar dig och önskar dig en trevlig höst/kram emaxen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben