Chokladkakor med maräng
Goda kakor.
Ingredienser
200 g smör
1 dl strösocker
5 dl mjöl
1 ½ msk kakao
Maräng
2 äggvitor
2 dl strösocker
Garnering
Hackad mandel
Instruktioner
Ugn 200º.
Vispa smör och socker pösigt. Blanda mjöl och kakao och rör sedan ner i smörsmeten, rör om till en smidig kakdeg.
Rulla till 3 stycken fingertjocka rullar som plattas ut till ca 3,5 cm breda. Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter.
Vispa äggvitan hårt, tillsätt sockret och vispa lite till.
Ta ut kakorna efter 8 minuter och bred på marängen och strö över den hackade mandeln. Grädda igen tills marängen fått en gyllenbrun färg.
Låt kakorna svalna lite, skär sedan i bitar.
Liknande recept
Chokladkaka
4
1 h
20
Skurna chokladkakor
4.9
60
7
Sivs chokladkaka
4.9
50 min
12
4
Vit chokladkaka med lingonglasyr
40 min
15
Mörk chokladkaka
1 h
5-6
1
Blåbärsglass med maräng
6
Chokladkaka med kokos
3.5
15 min
6
2
Fransk chokladkaka
5
10-12
Maräng med Passionsfröjd
4
10 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!