Chokladkakor med maräng

Goda kakor.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl mjöl
  • 1 ½ msk kakao
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Garnering
  • Hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Vispa smör och socker pösigt. Blanda mjöl och kakao och rör sedan ner i smörsmeten, rör om till en smidig kakdeg.
    3. Rulla till 3 stycken fingertjocka rullar som plattas ut till ca 3,5 cm breda. Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter.
    4. Vispa äggvitan hårt, tillsätt sockret och vispa lite till.
    5. Ta ut kakorna efter 8 minuter och bred på marängen och strö över den hackade mandeln. Grädda igen tills marängen fått en gyllenbrun färg.
    6. Låt kakorna svalna lite, skär sedan i bitar.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben