Sitas mörkakor med maräng

Serverar: 30-40 portioner

Enkla och lite festliga kakor med maräng.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Marängtäcke
  • 1 äggvita
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Rör socker , vaniljsocker och rumsvarmt smör. Arbeta in mjölet till en porös kakdeg.
    2. Dela degen i 4 delar och rulla ut längder och lägg dem i rad på kortsidan av plåten, alla 4 rullarna får plats.
    3. Vispa äggvitan med sockret så det blir segt.
    4. Grädda rullarna i 175 grader i ca 8-9 minuter. Tag sen ut dem ur ugnen och bred över marängen. Fortsätt grädda i 7-8 minuter.
    5. Tag ut dem ur ugnen och sänk värmen till 100 grader. Skär kakorna i lagom bitar. Ställ in plåten med de skurna kakorna i 100 grader och låt "snittytan" torka några minuter i ugnen.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben