Vinbärskaka med maräng

Serverar: 20 portioner

Jättesmarrigt recept. Blir som en liten bakelse.

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ca 150 g (3dl) röda vinbär
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl socker
  • Dekoration
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt. Blanda mjöl med bakpulver och vanilsocker. Vänd ner det i blandningen.
    2. Lägg smörpapper i en långpanna (23x33cm). Bred ut smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter tills kakan är ljust gul.
    3. Innan kakan hunnit steka klart vispa då äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker under omrörning lite då och då. Vispa ordentligt mellan varje gång socker tillsätts.
    4. Fördela vinbären på kakan. Spritsa marängen ovanpå och strö över mandelspån.
    5. Grädda sedan kakan i den övre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter eller tills marängen är svagt färgad.
    6. Skär kakan i rutor och njut.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (1)

    linis87 13 september 2012

    Jättegod! Jag lade i nymalen kardemumma i smeten vilket förhöjde smaken! receptet räcker inte till 20 pers, snarare till 15

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben