Vinbärskaka med maräng

Så god!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 msk kallt vatten
  • Ca: 5 dl rensade röda vinbär
  • 3/4 dl socker
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250/150 grader
    2. Vispa äggen pösiga med 1 dl socker. Blanda ner mjöl blandat med bakpulver och vatten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter och gärna med löstagbar botten. Grädda nederst i ugnen i ca 10 minuter. Sänk värmen till 150°.
    3. Vispa vitorna till hårt skum och blanda försiktigt i 1 dl socker.
    4. Lägg bären blandade med 3/4 dl socker på kakan.
    5. Bred eller spritsa över marängsmeten. Grädda mitt i ugnen i ytterligare ca 15 minuter.
    6. Servera kakan ljummen, gärna med en klick vaniljsås eller halvsmält vaniljglass.
    7. Tips! Du kan strö flagad mandel över marängen om du vill ha den extra festlig. Tänk på att det är mycket viktigt att ha absolut rena och torra redskap när du vispar äggvitor.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (1)

    inkan29 15 maj 2011

    enkel o god!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben