Rosas sommarglass

Serverar: 8 portioner

Festlig och frisk hallonglass med smak av kokos.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 15 digestivekex
  • 100 g smör
  • 2 msk flytande honung
  • Fyllning
  • ½ l hallon (ca 250 g)
  • 1 dl outspädd hallonsaft
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 burk kesella gourmet
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Hallon
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smula kexen i matberedare och hacka ihop dem med smöret. Tillsätt honungen.
    2. Klipp ut ett bakplåtspapper och täck botten i en rund form med löstagbar kant. Tryck ut smuldegen i formen, även upp på kanterna.
    3. Mosa hallonen och passera dem gärna genom en sil så att kärnorna försvinner. Bland moset med saften. Vispa äggulor och florsocker krämigt. Blanda hallonmoset och kesellan. Rör i äggsmeten.
    4. Vispa grädden till ganska hårt skum och vänd ner den i krämen. Fyll pajskalet med krämen. Täck över formen och låt den stå i frysen 4-5 timmar.
    5. Tag ut formen ca ½ timme innan glassen ska serveras. Lossa formen och garnera med hallon. Strö över kokosflingor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben