Rosa vegetarisk färssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Häftig färg!! Gottgott. Obs det går utmärkt att ha vanlig köttfärs om man inte gillar vegetariskt. det blir supergott ändå.

Ingredienser

  • 300 g quornfärs eller annan färs
  • 3 rödbetor
  • 1 burk krossade tomater á 400 g (satsa på en med bra kvalité, det blir godare!)
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor eller 1 king solo
  • 1 pkt grädde (typ 2½-3dl)
  • ½ msk tomatpure
  • 1 msk olivolja
  • Kajennpeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Timjan
  • Till servering
  • Ruccola av god kvalité gärna i kruka
  • 200 g fetaost
  • 4 port pasta
  • Instruktioner

    Hacka lök och krossa vitlök. Bryn en stund i olivolja i botten av en stor kastrull, passa så det inte bränns. Lägg i quornfärsen eller den färs du har. Stek en stund. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater, grädde, timjan, kajennpeppar och tomatpuré. Skala och riv rödbetorna på den grova sidan av rivjärnet. Blanda ner i såsen och låt den koka ihop en stund. Koka under tiden pasta. När pastan och såsen är färdiga, servera den tillsammans med smulad fetaost och ruccolasallad. Körsbärstomater är också gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben