Vaniljkräm:
Vispa ihop ägg, mjöl, socker till en smidig "seg" kräm utan klumpar.
Värm mjölk, grädde med urgröpen vaniljstång alt vaniljextrakt och låt sjuda (ej koka) i 5 min. Häll mjölkblandning i äggsmet och rör om och häll sedan tillbaka i kastrull. Värm försiktigt tills krämen tjocknat. Låt svalna.
Tårtan:
Bred ut vaniljkräm på understa lagret. Brde ut sylt på nästa lager och täck med det översta tårtlagret.
Vispa grädden fast, men ej för hårt. Bred ut grädden i ett jämt täcke över tårtan.
Kavla ut den färgade marsipanen (ej mandelmassa) i ett 4-5 mm tjock täcke (får ej vara för tunn, hellre för tjock). Täck tårtan och "smek" bort alla ojämnheter och "kjolar" (Låt detta ta lite tid, var försiktig).
Pudra med florsocker och dekorera med marsipanros och sockerblommor.