Rosa Cupcake doppade i vit choklad

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 15 minuter

Jag är inte alls glad för kakor i vanliga fall men dessa var underbart goda så nu vill jag dela receptet med alla andra :)

Ingredienser

  • Glasyr
  • 2/3 dl bordsmargarin
  • 2½ dl florsocker
  • 1 tsk jordgubbsaft jag använde märket bob
  • Lite röd karamellfärg
  • muffins
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 200 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen blanda det med äggsmeten.
    3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten häll sedan i den smälta chokladen i smeten och rör om
    4. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
    5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter Låt svalna. smält den vita chokladen på samma sett som den andra chokladen. doppa muffinsen i chokladen ställ i kylen ca 5min

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lilltimbe 28 april 2011

    Det står inget vart den mörka chokladen ska ta vägen :) annars låter de riktigt smarrigt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben