Banan-choklad cupcakes

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

För goda....

Ingredienser

  • 120 g mjöl
  • 140 g strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • en nypa salt
  • 80 g margarin/smör ( rumstempererat)
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 120 g mosad banan
  • Glasyr
  • 300 g florsocker
  • 100 g margarin/smör(rumstempererat)
  • 40 g kakao
  • 3 msk mjölk
  • 40 g mörkchoklad(hyvlad i spån)
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen på 175 grader.
    2. Lägg mjöl, smör, bakpulver, kanel, salt och smör i en bunke och vispa samman det med en elvisp så smeten får en gryning konsistens.
    3. Häll långsamt ned mjölken i mjölblandningen och vispa tills alla ingredienserna har blandats samman. Tillsätt sedan äggen och vispa ordenligt.
    4. Lägg i bananmoset och fortsätt vispa. Ta en sked och lägg smeten jämt i muffinsformar och in i ugnen i ungefär 20 min!
    5. Låt sedan bakverken svalna och sedan lägg dom på ett galler tex.
    6. Sedan gör du glasyren där du blandar florsocker, kakao och smöret, blanda med elvisp. Häll sedan i mjölken och vispa mer.
    7. Tänk på att ju mer du vispar, desto fluffigare blir glasyren !
    8. Sedan bred glasyren på muffinsarna och häll lite chokladspån över, sedan har du otroligt goda cupcakes !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben