Leilas sticky pecan cupcakes

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Leilas nötiga muffins med doft och smak av kanel och nejlika.

Ingredienser

  • Pekanfyllning
  • 75 g smör
  • 3 msk honung
  • 0.75 dl farinsocker
  • 3 dl pekannötter
  • Cupcakes
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/5 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1/2 krm malen nejlika
  • 1 nypa salt
  • Smält smör till pensling
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Pekanfyllningen: Smält smör, honung och farinsocker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop till en sirap under någon minut. Ta bort från värmen. Halvera pekannötterna på längden. Cupcakesen: Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Placera ut stora muffinsformar i en muffinsplåt eller använd en siliconmuffinsplåt, och pensla dem lätt med smält smör. Häll knappt 1 msk av sirapen i formarna och fördela de strimlade pekannötterna däri. Fördela cupcakessmeten i formarna. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna i några minuter och vänd sedan cupcakesen upp och ner och dra loss pappret. Om du använt siliconform lägg hela formen upp och ned på ett stort fat och få på det sättet ut cupcakesen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben