Sticky ribs by Leila

Serverar: 2-4 portioner

Gudomligt saftiga och läckra revben av Leila Lindholm.

Ingredienser

  • Buljong
  • 1½ kg spareribs
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • 6 hela svartpepparkorn
  • Glaze
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl Kikkoman soya
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl ketchup
  • 1 tumstor bit färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten, klyftad lök, skalad vitlök och svartpepparkorn. Lägg i revbenen och koka dem långsamt i 1,5h. Sätt ugnen på 200 grader och ta ur spjällen och torka av dem med hushållspapper.
    2. Blanda samman samtliga ingredienser till glazen. Lägg ribsen på en ugnsplåt och pensla med glazen. Griljera i cirka 30 minuter och pensla minst en gång under griljeringen. När glazen torkat in lite och fått färg är de färdiga.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben